På tur til Hagan og Åsfossen

I dag ble det ut på tur, vi hadde bestemt oss for å gå til Åsfossen. Det var fint vær fra morgen av så det var bare å komme seg avgårde. Vi har vært ved Åsfossen flere ganger tidligere, vi går fra hytta og skrår nedover. Vet aldri helt hvor vi kommer ut, men det gjør det jo bare spennende. 

I dag kom vi først litt for langt ovenfor Åsfossen, og valgte å skrå videre nedover, og plutselig var vi ved Hagan, Chr. Skredsvig`s kunstnerhjem. Jeg har planer om å gå hit en dag i løpet av våren eller sommer i åpningstiden. Vi har vært på tunet flere ganger, men jeg syntes det hadde vært spennende med en omvisning inne. Det er ut fra hva som skrives et av Norges best bevarte kunstnerhjem. 
 


  


Bare å være i Hagan å nyte utsikten gir jo ro i sjelen, og spesielt i dag som vi var helt alene her. Nydelig plass, og jeg har ingen problemer med å skjønne at det var et flott sted for inspirasjon til å male landskapsmalerier. Fra sommeren 2010 gjenoppstod Friluftskolen (malerkurs). 

  


Fra Hagan går det merket løype til Åsfossen, i 2000 åpnet Hagan skog og kultursti. Det er en rundløype fra Hagan og rundt Åsfossen. Løypa er ca 2 km, og den tar rundt en time. I stien er det 14 informasjonposter om kunstnerhistorier, naturelementer og skogens mangfoldighet. Noen steder er det veldig bratt og det kan være utfordrende å gå. Det er mange flotte plasser hvor en kan ta en pause og det er fantastisk utsikt. Det er en spennende og flott tur, som jeg anbefaler andre å gå :) 
   
  


Åsfossen her er det alltid spennende å se hvor mye vann det er, noen ganger når vi har vært her har det vært ekstremt mye vann. Da er det både skremmende og spennende å stå på bruene når vannet buldrer rett under deg. Her har vi sett fossekall på nært hold og det er en fantastisk utsikt fra Åsfossen ut over bygda :) I dag var det ikke så mye vann, men det var derimot flott vær og fint å være her som alltid :) 
  

  

  

  
Fossekallen, bildet er fra juli 2012
                                               
I området i nærheten av hytta og ellers i Eggedal og Sigdal er det mange fine turmuligheter. Her er det bare å velge, enten den her beskrevet her, eller du kan gå til en topp som for eksempel Madonna med barnet, Gråfjell, Ranten, Høgevarde, Dronninggutunatten og mange flere. Eller du kan velge kunst og kultur,  Sigdal og Eggedal har mye å by på når det gjelder kultur :) 

Noen sider som kan være nyttig å gå inn på 

Jeg liker mulighetene vi har, vi kan gå fra hytta til en topp, en elv, et vann eller en gammel seter, eller som i dag til Åsfossen og Hagan. Det er mange fine turmuligheter her i Eggedal, og litt for en hver smak. Vi har vært mye rundt i området i nærheten av hytta, men har pr dags dato ikke funnet korteste og enkleste veien til Hagan eller Åsfossen. Som regel blir det en ny vei hver gang, målet er å finne en smart og enkel vei å gå. Vi jobber med saken, for vi har tenkt å invitere besøkende med oss til Hagan og Åsfossen. Vi syntes det er flott her og regner med at andre syntes det samme :)

Jeg har skrevet flere turer vi har vært på som jeg kan anbefale både trente og utrente, store og små, her er tre av de;
Tur til Madonna med barnet

Kommentarer

  1. Mange flotte bilder :) ønsker dokker en fin ny uke

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det Ellen :) Ønsker deg en fin uke, og håper det går bedre med deg for hver dag som går :)

      Slett
  2. Flotte bilder :)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Når du skal kommentere skriv i feltet. Det står kommenter som, har du ingen av nevnte identiteter velger du Anonym. Trykk publiser, da må du bekrefte at du ikke er robot.Trykk så publiser.