København 15.07 til 18.07.13

København er en fantastisk by, og jeg har vært her flere ganger, sist for 2 år siden. Her er noe for en hver smak, de siste gangene vi har vært i København har vi kjørt bil. Fra Moss tar det ca 6 timer + - avhengig av trafikk. Det går radig siden det er fartsgrense på 100 til 120 km mesteparten av veien. Denne gangen dro vi sammen et vennepar som vi setter enormt stor pris på :) Vi skulle være kjentmenn, siden vi hadde vært i København flere ganger tidligere, og vi skulle rundt på noen steder som vi syntes er verdt et besøk. 

Når vi skal til København sjekker jeg alltid VisitCobenhagen, for å se om det er noen store arrangement, hvis det er det bestiller jeg hotell i god tid. Er det derimot ikke noe på gang, bestiller jeg hotell kun et par dager i forkant, det er mye penger å spare :) 

Jeg bestiller som regel hotell gjennom hotel.com , og har gode erfaringer med det :) Denne gangen ble det Richmond Hotell, som ligger i nærheten av Axeltorv og Tivoli. Et helt greit hotell, med fin avstand til det meste som er sentralt i byen. Det kostet ca 3600.- for to personer i tre netter, da var frokost inkludert i prisen. 

Det ble en del gåing de dagene vi var i København. Vi liker å gå langs søene som ligger i nærheten av Vesterbro. Det er mange fine plasser langs Sankt Jørgens Sø, Peblinge Sø og Sortedams Sø.

 

Vi var i Kongens Have hvor Rosenborg slott ligger, her er det nydelig og mange flotte plasser å sette seg ned for å se på livet, slappe av eller bare nyte flotte omgivelser. 

 
På veien til Kongens have 

 

    

 

 
Kongens Have og Rosenborg slott

Vi var i Fredriksberg Have hvor Fredriksberg slott ligger, her er det mange flotte steder, en kan gå rundt i parken å kikke, en kan sette seg ned flere steder eller en kan ta ta piknik i nærheten av et av vannene eller et annet flott sted. 

 
 Fredriksberg slott 
 

 
Fredriksberg have 
 
Fredriksberg have ligger i nærheten av København Zoo 
                                                     
Vi var også innom et par av de andre parkene i København, det er mange koselige steder og veldig fine plasser. Jeg anbefaler alle å komme seg ut fra Nyhavn og Strøket og se mer av København, vi finner nye steder hver gang vi er her :)

Når du er i København anbefaler jeg deg å få med deg vaktskiftet på Amalienborg slott, det er hver dag kl 12.
   
 

  

Når du er i København bør du ta deg en tur på Tivoli, her er noe for alle, det flotteste er å være på tivoliet på kvelden for det er lys overalt.

 

  
Fra Tivoli

Vi var også innom Carlsbergs besøkssenter, her gikk vi en runde så vi fikk sett Elefantporten, og flere av bygningene rundt i området. 

 

 

 

 

Ellers så må man gå en tur på Strøget og til Nyhavn når man er i København, det hører med det :) Her er det alltid masse å se på og mye liv :) Det er mange bra spisesteder i København og du kan velge om du vil spiser billig eller dyrt, Dansk mat eller fra andre land. Denne gangen trekker jeg frem Det Lille Apotek i nærheten av Rundetårn, og Jensens bøfhus på Axeltorv. Begge disse stedene har vi vært flere ganger.

 
Det Lille Apotek 
               
Det ble nok en gang noen fantastiske dager i København, veldig koselig reisefølge, og vi var veldig heldige med været :) Vi fikk bare sett en bitteliten brøkdel av det København har å by på. Håper det ikke blir så lenge til vi klarer å får til en ny tur, til en by hvor vi oppdager noe nytt hver gang vi er her :)

Kommentarer