Tåke tur i Eggedal, fredag 13 februar, Sleggeberget - Istjenn - Neverfanten - Istjenn

I dag våknet vi til tåke......vi hadde i går bestemt at vi skulle på skitur og at vi skulle komme oss avgårde tidlig. Vi sjekket skisporet , og så at de hadde kjørt løyper her ved hytta. I tillegg så vi at de hadde kjørt en runde på fjellet som vi kunne tenkt oss å gå. Vi var noe skeptiske til hvor tett tåka var, men ble enige at ble det for ille så var det bare å snu. 

Vi gikk fra hytta og oppover mot Istjenn i helt nyoppkjørte løyper, tåka ble tettere jo lenger oppover vi kom. 

  


 

Vi hadde bestemt oss for å følge de løypene som var nyoppkjørte og valgte å gå mot Neverfantetjenn som vi gjorde i går. 

  


 


Vi viste at i nærmet oss Vesletjenn og Neverfantetjenn hvor vi skulle ta av i krysset mot Ranten. Selv om vi hadde gått der dagen før, kjente vi oss ikke igjen. Det blir få referansepunkter når det er såpass tett tåke som det var i dag. Noen steder var det så vidt jeg fikk tatt bilder, da det ikke var noen referansepunkter kameraet fant i alt det gråe. 

  


Selv om det var tett tåke, og kaldere enn i går, var det deilig å være ute på tur :) 

  


Når klokka dro seg mot 12, og tåka var tettere enn noen gang, ble vi enig om at det var lurt å ta seg litt mat. Vi håpet at tåka ville lette noe så vi fikk bedre sikt til vi skulle begynne å kjøre nedover. 

  


Det ble noe lettere, så nedoverkjøringene mot Tempelseter gikk veldig bra. Etterhvert bar det tilbake til Istjenn og nedover til hytta. De var bedre å kjøre de siste bakkene i dag enn det var i går og vi kom oss greit tilbake på hytta :) 

  


  


Vi har veldig respekt for tåke i fjellet, og hadde ikke valgt å gå den turen i dag om det ikke hadde føltes forsvarlig. Vi vurderte å snu en gang, når tåka var på det aller tetteste og referansepunktene ble mindre synlige. I dag syntes vi det gikk greit siden det var nyoppkjørte løyper hele veien, og at vi var kjent i området. Vi har en gang før gått i tåke som var som i dag, eller hakket verre. Da ble vi overrasket av tåka i fjellet, og vi var ikke kjente. Det var ikke referansepunkter for alt var bare grått / hvitt. Det gikk bra den gangen, men vi skjønner nesten ikke at det gjorde det. Vi fikk sjokk når vi gikk turen senere en gang, og så hvor mange bratte bakker vi hadde kjørt uten at vi så noe. Vi lærte mye av den turen. Været kommer fort i fjellet og det er viktig å ta på alvor. Vi kommer til å snu/ gjøre om på planen vi har, hvis vi mister oversikten eller ikke har kontroll. Det er viktig å huske;


 Vend i tide, det er ingen skam å snu 
 Fjellvettregel nr 8


Kommentarer