Turen går til Århus

Om noen dager går turen til Århus. Vi var der i 2010, og da bestemte vi oss for at vi skulle tilbake. Den gangen var det litt tilfeldig, vi var i København og fant ut at vi skulle kjøre via Jylland og ta ferje hjem. Vi hadde tenkt å dra til Ålborg, men ombestemte oss og skulle ta en overnatting i Århus, det ble to. Århus er Danmarks nest største by, og det er mye kultur og attraksjoner, så det mye å se og gjøre. Vi skal på samme hotell som sist, Radisson Blu Scandinavia Hotel, men denne gangen er alt bestilt gjennom Color Line. Det er parkering rett på utsiden, og det ligger i nærheten av rådhusparken, Musikkhuset Århus og ARoS (Århus kunstmuseum), vi syntes det var en fin beliggenhet og det var et flott hotell. 




Sist gang vi var i Århus, gikk vi rundt i i byen å kikket, men det ble mest fra hotellet til elva og litt på kryss og tvers. Denne gangen har vi tenkte å gå mer rundt i byen, og finne de stedene vi har lest om. 


Vi var i Den Gamle by, da holdt de på å bygge og og gjøre om blant annet 1974 kvartalet. Det var spennende å gå rundt å kikke på gamle bygg, og hvis ikke jeg husker feil, var flere av husene flyttet fra andre steder i Danmark og satt opp igjen i Den gamle by i Århus. 









Vi var inne i mange av husene, det var saler og rom, og mye farger på vegger og gardiner, og det var mange gamle møbler. Her er et lite utvalg; 









Vi får se om vi havner i Den gamle by denne gang, det hadde vært fint å se 1974 kvarteret ferdig.


I Århus er det mange spisesteder og mye å velge, vi havnet i nærheten av Århus Å. Det var veldig koselig langs elva og det er noe for en hver smak, dit skal vi ihvertfall. Det er flere parker, ulike bydeler og muser, og da kan vi velge ut ifra vær. Blir det bra vær kommer vi til å være mest mulig ute, om det blir dårlig så er de mange museer og annet å gjøre. Når vi har vært i København og Ålborg har vi gått mye rundt å kikket, og gjerne der ikke alle andre går. Det liker vi veldig godt, og det kommer vi sikkert til å gjøre i Århus også. Det som er fint når vi drar på tur er at vi ikke må noe, men vi gjør det som faller oss inn og det vi har lyst til.

Jeg håper du har noe i se frem til, og en reise eller opplevelse om du ønsker. Vi liker å ta disse helgturene til våre naboland, det er mange muligheter og turen blir hva du legger opp til. Denne gangen håper vi se mer av en flott by,  og forhåpentligvis får vi noen fine dager i deilige Danmark.


Her er noen sider om Århus;
VisitAarhus 
Turistinformasjon 

Color Line 


Kommentarer