Lenge siden jeg har skrevet noe.....

Jeg har tatt en pause fra blogging, FB og sosiale medier generelt, i nesten en og en halv måned. Jeg har ryddet opp mye og har redusert vennelisten på FB. Mye av grunnen til at jeg har valgt det er at jeg har vært en måned på AiR, arbeidsretten rehabilitering, på Rauland. Der hadde jeg god tid til å finne ut hva jeg bruker energi på, og hva som kan tappe meg. Jeg var på Rauland fra 1. juni til 1. juli, og i den perioden lå telefon i nattbordskuffen hele dagen, og mesteparten av døgnet. Nettet koblet jeg meg på innimellom, men ikke daglig. Det var da jeg fant ut hvor mye tid jeg brukte på FB eller andre nettsider, og jeg forsto at det jeg leser om på nettet påvirker meg på godt og vondt. Jeg syntes det var helt nydelig med en pause fra telefon og nett......

Jeg har ikke vært helt fraværende og har fra jeg kom hjem vært på FB, og skrevet flere innlegg på oppskriftsbloggen min. Oppskriftene jeg legger ut er vanlig mat som de fleste har hjemme eller som ihvertfall er lett tilgjengelig. Det er ikke pynta mat eller fancy mat, men derimot hverdagsmat som alle kan lage. For meg har det blitt ennå viktigere med faste måltider og mellommåltider, og faktisk dessert som kan hjelpe på søt suget. Jeg starter hver morgen mandag til fredag med havregrøt, smoothie og en kopp te. 


I helgene gjør jeg gjerne litt mer ut av frokosten eller ofte blir det brunch, og gjerne med egg i ulike varianter. 

Til lunsj går det mye i salat, ihvertfall på denne årstiden, med skinke eller annet ved siden av 



Mellommåltid blir gjerne noe lett, enten et par knekkebrød eller noe frukt og kjeks.



 Til middag blir det kjøtt, fisk og kylling i forskjellige varianter.




Dessert blir frukt og bær med eller uten kjeks og med eller uten kesam 



På Rauland var måltidene fra; frokost 07.45, lunsj 11.30, mellom måltid 15.30, og middag 17.30. Vi hadde kostundervisning, og jeg lærte en del nytt, vi hadde også noen timer praktisk matlaging. Det var fokus på det å nyte maten og ikke stresse, og det var flere tips jeg tar med meg i min hverdag. Hvorfor ikke spise middag i 18 til 20 tiden ? Da er som regel aktiviteter over, og en trenger ikke å stresse med å lage noe med en gang en er ferdig på jobb. Men da er det viktig med et mellommåltid. Hvis en spiser middag senere har en som regel bedre tid til å gjøre mer ut av måltidet og lage mer kos og hygge. For meg er ikke mat, bare mat....og jeg er enig at det er det er faktisk noe som bør nytes og en bør ha tid til å sitte i ro å spise uten at en skal gjøre alt annet, eller tenke at en skal være et sted og derfor må skyndte seg. 

Jeg har siden 1 juni så godt som ikke spist sjokolade, bortsett fra 1 stripe kvikklunsj x 2 når vi har vært på tur, potetgull bortsett fra noen få flak fredag og lørdag denne helgen, ikke is, ikke brus eller annet søtsaker. Den måneden jeg var på Rauland drakk jeg noen øl den ene helgen jeg hadde besøk av min Kjære, ut over det drakk jeg ikke alkohol. Det ble servert mye sunn mat på Rauland, og det i kombinasjon med en del fysisk aktivitet, gjorde at gikk jeg ned noen kilo. Noe jeg var superfornøyd med, siden jeg har slitt med å bli kvitt de kiloene. 

For min del merker jeg at kroppen min har godt av sunnere mat, mindre søtsaker, mindre lettvinne middager, mindre potetgull med mer, og mindre alkohol. Det som er så bra er at det er mange muligheter og gode alternativer, så jeg bør ikke bli hysterisk på at jeg ikke kan spise eller drikke det jeg ønsker. Jeg mener det er viktig å kose seg, men alt med måte. Hverdagsmat og noe endret fokus i hverdagen har vært veldig bra for meg, og jeg håper å klarer å opprettholde det jeg har tatt med meg. 

Nå er jeg på hytta og her er det 12 grader og regn, men det er fint å sitte inne med en god bok, en kopp te og høre på radioen. Jeg håper det lysner litt for jeg har tenkt meg ut på tur i løpet av dagen. Da blir det med eller uten regntøy. Jeg skulle ønsket meg noe mer varme og mer stabilt vær, for regn, tåke og skiftende vær er ikke godt for kroppen min. ....men.....været får jeg ikke gjort noe med.


Da ønsker jeg deg en fin dag, og håper du skal kose deg om du er på jobb eller om du har ferie. Husk det er alltid opp til deg selv, hva du velger å gjøre ut av dagen. 



Her er lenken til oppskriftsbloggen min; 
Jeg legger alle oppskrifter under etiketter så det skal være enkelt å finne frem. 


Kommentarer