Endelig en tur på ski, Tempelseter - Fiskeløysingen (vaffelhytta)

Det er lite snø i Eggedal i år i forhold til hva vi er vant til, og de helgene vi har vært på hytta har vært så som så. Søndag 19.02 ble første skitur for i år. Vi kjørte til Tempelseter og parkerte der, og bestemte oss i første omgang å gå til enden av Istjenn og ta det derifra. Da vi kom til krysset ved Istjenn ble vi enige om å gå mot Fiskeløysingen, men var enige om å se an underveis. Det blåste en del og vi var litt usikre på løypene.  



Neste mål var Steinveggen, her tok vi litt brus og sjokolade. For oss er det viktig med påfyll underveis, og vi går aldri lengre turer uten å ha med noe i sekken. 

Ved Steinveggen er det 4 kilometer til Fiskeløysingen, og vi bestemte oss for å fortsette og se om vi orket å gå dit. Det blåste mer så vi var enige om at vi når som helst kunne snu. I tillegg er det viktig for meg å kjenne på formen, og fortsatt ha fokus på at.....Turen er målet !  


Her har vi akkurat passert krysset mot Fiskeløysingen, og da ble det mer folk. Her kommer løyper fra flere steder. 


Vi var veldig fornøyd for vi trodde ikke vi skulle orke å gå til Fiskeløysingen. Her ble det vaffel og kakao med krem. Fiskeløysingen er åpen  i sesong, og det står skiltet langs skiløypa.  


Vi liker best å gå runder, og pleier det når målet er Fiskeløysingen, men vi bestemte oss for å gå samme vei tilbake. Noe på grunn av vind, men også på grunn av føre, vi viste hvordan løypene var der vi kom fra.




I tillegg til at det blåste, var det overskyet og varmegrader, og skiløypene er langt unna hva vi er vant til. Løypekjørerne i Eggedal gjør så godt de kan med de forholdene som er, vi syntes det gjør en kjempejobb. Vi var forholdsvis tidlig i farten, så løype holdt for vår del.


Så var vi tilbake ved Istjenn og hadde bare siste lille biten tilbake til bilen. 




Det ble en fin tur denne første turen i 2017, og vi fikk endelig prøvd de nye skia. Vi hadde ikke så god glid, men for meg er det viktigst å ha feste så jeg slipper å bruke armene noe særlig i oppoverbakkene. Jeg håper på mer snø så vi kan få til flere turer på ski i 2017. Jeg liker veldig godt å gå på ski og det er en super måte å komme seg ut på tur. Det å være ute i naturen gjøre noe med meg, og jeg får alltid fornyet energi etter en flott tur på beina, på truger eller på ski.  

Kommentarer