Sosialt nettverk.....hva er det ?

De siste fem seks årene har har mitt sosiale nettverk krympet veldig. Det har blant annet med prioriteringer jeg har gjort, og valg jeg har måttet ta. Jeg har ikke hatt til å prioriterer venner, og jeg har valgt bort mye av det jeg har hatt lyst til , eller ønsket å gjøre. Da jeg gikk på en smell for over to år siden, gjorde det ikke situasjonen noe bedre. Da gikk jeg til bunn og ble helt tappet for alt av energi. Jeg sliter fortsatt med å komme meg, og jeg opplever det som veldig tøft å ha det sånn. Jeg håper hele tiden at formen skal stabilisere seg, og at jeg kan bli litt mer som mitt gamle jeg. Bli den person som hadde energi til å være sammen med mennesker, og som elsket det. Som kunne legge planer eller gjøre noe impulsiv sammen med andre. Som slapp å tenke på hvordan dagsformen er, og i tillegg må ha rettrettmulighet i alt som skal gjøres. Som hadde energi og overskudd til seg selv og alle andre.  

For all del, jeg ønsker meg ikke tilbake der jeg var. Om jeg skulle gjort om på noe de siste årene, vet jeg en del nå hva det burde vært. Jeg hadde sikkert prioritert mye som jeg gjorde, men hadde valgt bort mye, for å fått mer tid til å ta vare på meg selv. Det gjelder både jobb og privat. Jeg drev meg selv veldig, og den smellen måtte komme før eller siden, ellers er det lite sannsynlig at jeg hadde sittet her i dag.....Jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått en ny mulighet til å gjør om i mitt liv. 

Jeg har noen ganger sagt at jeg skulle ønske andre kunne vært meg en måned eller to, for å kunne kjenne på og forstå hvordan det er å ha det som jeg har det for tiden. Ikke at jeg unner noen det, men ingen kan forstår hvordan dette er, om en ikke har vært der selv. Det å ikke kunne planlegge eller vite hvordan formen er, gjør noe med hele mennesket både fysisk og psykisk.  

Noe av det viktigste for meg er å sette grenser og gjøre det som er bra for meg. Jeg må kjenne på form, uten å overkjenne, før jeg gjør det jeg ønsker å gjøre. Det kan være å gå tur, møte noe, dra på butikken eller lignende. Jeg har alltid ment at for å opprettholde form og energi, må en ut å få nye impulser, og helst daglig. Jeg tenker ofte på Per Fugelli sine ord, Mennesker er menneskers helsekilde, men ønsker å legge til at det er viktig hvem personer det dreier seg om......for alle mennesker er ikke helsekilder. De fleste merker nok at en kan bli mer tappet enn godt er innimellom. Jeg tenker de fleste opplever litt både å være den som tapper og den som blir tappet, men det er ikke de jeg tenker på, men de som suger kraften ut av deg. Nettverk er viktig, men jeg trenger en god balanse i mitt nettverk. Her er noen ord jeg leste om sosialt nettverk; 

Et sosialt nettverk er mønsteret av relasjoner til familie, 
venner, arbeidskolleger og forholdet dem imellom. 
Det sosiale nettverket er dynamisk, i stadig utvikling, 
nye mennesker kommer og andre går ut. 

Siden jeg ikke lenger har jobb, er også en del av et naturlig nettverk blitt borte. Jeg er ikke på noe fast trening eller annet sosialt, så jeg har heller ikke nettverk gjennom hobbyer. Jeg tenker jeg bør jobbe med nettverket mitt, og kanskje få inn nye mennesker eller folk som har blitt borte underveis. Jeg har lyst til å ta kontakt med noen jeg var en del sammen når jeg var ung, og noen av de jeg har jobbet med oppigjennom årene. For det er mennesker jeg stadig har i tanken, og det kunne vært veldig positivt å møtes.  

Jeg har et lite sosialt nettverk ut over min nærmeste familie, men de jeg har i nettverket mitt er fantastiske. Vi kan planlegg ting på sparket, og de fire jeg tenker på i denne sammenhengen, vet at jeg må avlyse på kort varsel om jeg ikke får til å møtes. I dag har jeg gjort avtale med to av venninnene mine om å møtes i kveld og i morgen skal jeg møte tanten min. Jeg gleder meg veldig til både i dag og i morgen, og det gir alltid mer energi enn det tapper. 
Da ønsker jeg deg en fin dag :) Om du har stort eller lite nettverk behøver ikke ha så mye å si. Jeg tror det hvem du har i nettverket ditt, som er det viktigste. 

Fant et sitat jeg syntes passer til avslutning i dag; 

Gode venner er som gatelys langs veien.
De gjør ikke avstanden kortere, men enklere å gå. 
  

Kommentarer