Trondheim 27 - 30.07.17

Da vi hadde gått i Rondane og var tilbake ved parkeringen torsdag, var vi enige om å finne på noe mer før vi dro tilbake til hytta. Vi ble enige om å dra til Trondheim, og var fremme ca kl 18. Det var deilig med en varm dusj og noen ander klær enn ull og turtøy. Vi gikk en tur i nærheten av hotellet og satt oss på en pub og tok et par øl, etterhvert gikk vi og spiste. Vi satt ute ved Nidelva, og det var fortsatt deilig å sitte ute.

Torsdag hentet vi kart over byen og brosjere, så vi kunne legge noen planer for hva vi hadde lyst til å se og gjøre de dagene vi skulle være der. Da vi var i Trondheim var det Olavsfestdagene og mange arrangementer rundt i hele byen. Fredag og lørdag gikk vi fra hotellet tidlig, vi hadde noen mål om hva vi skulle se og gjøre.

 Her fra Verftsbrua, også kjent som Blomsterbrua


Om vi ikke skulle gå hele denne turen, skulle vi gå deler av den
 Det var så mane flotte plasser Nidelva, og jeg tok som vanlig masse bilder




 Her er Bakke bru



Etterhvert gikk vi bort fra Nidelva til Møllenberg og Bakklandet 



Vi hadde bestemt oss for å gå til Kristiansten Festning, da gikk vi på kryss og tvers, sånn typisk oss, og havnet litt utenom der vi skulle. Men det var ikke vanskelig å finne frem for festningen var godt synlig.

Her ved Kristiansten festning, da var det god oversikt over byen




Det var utendørs skulpturutstilling av kunstner Laura Ford, den skal stå til mai 2019.





Her var vi ved Rettestedet og det var spesielt

Etter å ha gått rundt å kikket på skulpturer, utsikten, kanoner og det som var av interesse, gikk vi ut denne flotte porten.
Fra festningen gikk vi for å finne sykkelheisen som vi hadde lest om
Fra sykkelheisen gikk vi til Gamle Bybro




 Her er Gamle Bybro fra undersiden
Fra Gamle Bybro gikk vi mot hotellet, da måtte vi stoppe å lese på disse plakatene  






Vi var ved Nidarosdomen


Det var litt annet her enn det pleier siden det var Olavsfestdagene 

Vi var ved Stiftsgården




Vi var også ved andre flotte bygg, statuer, plasser og mye som er rundt i Trondheim. Jeg trodde jeg hadde tatt ennå flere bilder enn jeg gjorde, og tror jeg må ha fått slettet noen eller lagt de et annet sted.

Det ble noen fine dager i Trondheim, vi var så heldige med været og var ute fra tidlig til sent. Vi spiste mye god mat, og satt lenge både til lunsj og middag. Vi pratet med flere hyggelige folk når vi satt på pub eller restaurant. De vi pratet med var alle fra Trondheim, og vi spurte de hva de ville gjort om de skulle anbefale oss noe. Vi fikk mange gode tips, noe gjorde vi denne gangen, men vi har en del til gode.

Vi syntes begge to at Trondheim var flott, og vi snakket om at vi kunne tenkt oss å dra tilbake for å se ennå mer av denne flotte byen.

Noen linker; 
Visit Trondheim 
Kristiansten Festning 
Nidarosdomen
Stiftsgården 

Kommentarer