Århus 21.04 - 24.04.16

Når vi skal til Sverige eller Danmark med ferje, syntes jeg vi er heldige. Vi bruker ca 40 min til Larvik, og noe kortere til Sandefjord. Torsdag morgen  dro vi hjemmefra 06.15, ferja gikk kl 08 og vi var fremme i Hirtshals kl 11.45. De siste gangen vi har tatt SuperSpeed har vi valgt å bestille seter i Vojager Class. Da har vi seter fra vi drar til vi er fremme. Her pleier det også å være veldig behagelig, litt kjøligere og som regel roligere enn ellers på båten. Jeg måtte ut å lufte meg, det var sol men det blåste veldig, men det merket ikke vi noe til der vi satt. 


Fra Hirtshals er det mange muligheter, og vi har vært mange flotte steder på Jylland. Til Ålborg og Skagen tar det ca 1 time å kjøre, til Århus tar det ca 2 timer. Det er flotte veier og en hastighet på 110 - 130 km nesten hele veien. Vi plottet inn på GPS og kjørt rett på, så vi var hotellet rett før kl 14. Da var vi heldige og fikk sjekket inn med en gang. Parkering er rett på utsiden av hotellet, og hvis du betaler på hotellet er det billigere. Vi betalte 300 kroner for torsdag kl 14 - søndag kl 10. Hotellet Radison Blu Skandinavia hotell Århus, kan jeg anbefale. 


Det er andre gangen vi er på dette hotellet, og jeg liker beliggenheten i tillegg har vi opplevd god service. Fra hotellet kan en gå tørrskodd til Musikkhuset Aarhus som er nærmeste nabo, og det er heller ikke langt til ARoS (Aarhus kunstmuseum).




I nærheten ligger også Rådhusparken, og det er flere steder det gå an å sitte ute, benker i parken og uteservering på Musikkens hus. 




Vi sjekket inn og så var det å finne et sted å spise lunsj, jeg hadde lest om Raadhuus Kafeen, og den lå kort avstand fra hotellet. Her er det tradisjonelle danske retter som servers, og jeg hadde i forkant vært inne å sett på menyen. Vi bestilte rødspette med ulikt tilbehør. Jeg kan anbefale dette stedet, maten smakte nydelig og det var veldig god servise. 

Etter lunsj skulle vi innom en pub og ta en øl før vi skulle gå tilbake til hotellet. Sånn ble det ikke......Det ble mer og mer folk, og god stemning. Vi fikk etterhvert pratet med noe, og da fikk vi forklart at Århus fotball skulle spille returkampen i semifinale i den danske cupen. De hadde et veldig godt utgangspunkt siden de hadde vunnet to null på bortebane, og det var tjue år siden Århus hadde gjort det så bra i cupen. Det ble mange folk etterhvert, og han vi pratet med sa det hadde også med at dagen etter var helligdag i Danmark, og alt stengt. God info å få, da jeg ikke hadde fått med meg det, vi fikk noen tips om hva vi burde å gjøre når vi var i Århus. Etterhvert begynte fotballtilhengerne å gå ut av puben og samle seg på utsiden. Det var flere hundre mennesker som begynte å gå i flokk mot stadion, geleidet av politiet det var sang og mage happy folk. Vi gikk tilbake til hotellet i halv åttetiden,  hvor vi spiste før vi tok en veldig tidlig kveld. 

Dagen etter våknet vi til en flott dag, selv om det var kaldt på morgenen varmet sola. Vi spiste tidlig frokost og var ute fra hotellet i ti tiden. Vi gikk mot Århus Å, og fulgte den ned mot havnen. Vi var nesten alene der vi gikk den første timen. Denne helligdagen heter Store bededagen, og er fjerde fredag etter påske, og det er en stor konfirmasjonsdag i Danmark.



Vi gikk ned til havnen, hvor de holder på med bygging og utbedring av hele havneområdet. Vi gikk til Dokk 1, et fantastisk bygg, jeg tror det kommer til å bli veldig flott her når de blir ferdige. Det meste kommer sikkert til å bli ferdige i løpet av året, siden Århus skal være Europeiske kulturhovedstad i 2017.



Vi gikk rundt bygget å kikket



Ettervert gikk vi fra havnen og tilbake mot sentrum




Vi gikk på kryss og tvers og var innom flere torg

Århus teater
Århus domkirke  
Christian X 

Vi gikk etterhvert tilbake til Århus Å, hvor vi tok en øl før vi ble enige om at det var tid for lunsj. Vi valgte Cross cafe hvor vi spiste stjerneskudd som er stekt rødspette med røkt laks og reker, asparges, sitron og brød.


Etter lunsj var vi en tur oppom hotellet, før vi igjen gikk ut igjen. Det var fortsatt bra vær og sola varma. Det er mange flotte steder å gå i Århus, og vi var flere gater og smug. Latinerkvarteret, Møllestien og langs Århus Å







Vi havnet på en pub etterhvert, for det ble ganske så surt. Vi ble sittende en stund, det var rolig og sikkert stille før stormen. Vi valgte å gå tidlig tilbake til hotellet etter å ha vært innom en annen pub hvor vi spiste. Vi liker godt pub mat, og ofte velger vi å spise på pub isteden for cafe/ restaurant.


Lørdag var vi også tidlig i farta, etter frokost gikk vi ut. Vi gikk gjennom hotellet og ut på baksiden. Det er flott å gå gjennom her


Vi gikk til vi kom til elva og fulgte den et stykke, her holdt de på å grave på motsatt side av der vi gikk.  Det var fint å gå her, og litt av hvert å se på








Målet var å gå til Den gamle by, sola varma så det var bare deilig å gå en tur.





Vi har vært her tidligere så det vi hadde lyst til var å se om de var ferdige med 1974 kvarteret









Vi gikk inn i et av husene hvor de forklarte hvordan de flyttet husene fra andre steder i Danmark og satt det opp i Den gamle by i Århus. Her var det mye annen informasjon 





Vi gikk fra 1974 kvarteret til 1927, og plutselig sa min Kjære at nå begynner det å snø, nei sa jeg det er bare sagflis og div siden de holder på å bygge. Men nei dag, plutselig begynte det å lave ned, og da bestemte vi oss for at vi får heller gå tilbake hit en annen gang.



Vi stoppet først på ARoS hvor vi satt en stund, gikk etterhvert nedover i byen til en pub. Her spiste vi lunsj, gikk tilbake til hotellet, men måtte ut en tur litt senere. Da havnet vi på en annen pub hvor vi ble sittende en stund å se på fotball. Det var fortsatt surt og kaldt, så vi gikk tidlig tilbake til hotellet.

Dagen etter var det å spise frokost, og gjøre seg klar for å sjekke ut av hotellet og sette kursen mot Hirtshals. Det ble noen fine dager i en flott by. Århus kan jeg anbefale for her er det mye å se og gjøre. Det er et eldorado om en ønsker å shoppe, og det er puber og cafeer overalt. Det er mange gågater, parker og mange flotte steder å sitte ute om en er heldige med været enn vi var. Jeg håper vi snart får til en ny tur til Århus, men da gjerne med litt varmere enn denne gangen. Det er fortsatt mye jeg har lyst til å se og gjøre i denne flotte byen, som er den nest største byen i Danmark.


Her kan du lese mer;
VisitAarhus 


Kommentarer